Yoga

Kaygıyı Yenmek İçin Yoga Nasıl Kullanılır?

Kaygıyı Yenmek İçin Yoga Nasıl Kullanılır?

Rahat bir yer bulunuz. Yogik nefes ve meditasyon, özellikle stresli hissettiğinizde zihninizi sakinleştirmeye ve vücudunuzu rahatlatmaya yardımcı olabilir. Bu avantajları elde etmek için, dikkatinizi dağıtacak birkaç şeyin olduğu serin ve sessiz bir yer bulunuz. Halka açık bir parkta meditasyon yapmak rahatlatıcı olsa da yeni başlayan biriyseniz tamamen rahatlayabilmek için daha özel bir yerde olmak isteyebilirsiniz. Rahat bir oturma pozisyonuna geçerek başlayınız. Ya bağdaş kurarak ya da ayaklarınız yerde olacak şekilde bir sandalyede oturarak başlayabilirsiniz.

Derin nefes alarak başlayınız. Derin yoga nefesi rahatlamanıza ve merkezlemenize yardımcı olacaktır. Burnunuzdan göğsünüzün derinliklerine doğru yavaş ve derin bir şekilde nefes alınız, ciğerlerinizi aşağıdan yukarıya doğru yavaşça doldurduğunuzu hayal ediniz.

Alabildiğiniz kadar nefes aldığınızda, ciğerlerinizin havayla dolu olduğunu hissetmek için bir an durunuz. Ardından, ciğerlerinizdeki havayı yukarıdan aşağıya doğru salmayı düşünerek ağzınızdan yavaşça nefes veriniz. Tekrar bir nefes almaya başlamadan önce tüm havayı soluduğunuzda tekrar duraklayınız. Zihninizi nefesinize odaklayarak bu döngüye devam ediniz

Ateş nefesi size enerji verecek güçlü bir nefes alma tekniğidir. Özellikle gün içinde kendinizi sürüklenirken veya odağınızı kaybettiğinizde bulduğunuzda kullanınız. Uzun, derin nefes alarak başlayınız. Ateş nefesi ile durup yavaşça nefes vermek yerine, ciğerlerinizdeki havayı hızlı ve kuvvetli bir şekilde ağzınızdan dışarı atacaksınız. Ciğerlerinizdeki havanın çoğu gider gitmez, hemen zorla alabildiğiniz kadar havayı içinize çekiniz. Nefes verirken havayı dışarı atmak için karın kaslarınızı harekete geçiriniz. Her nefes döngüsünde, biraz daha hızlı nefes almaya ve nefes vermeye çalışınız.

Alternatif burun deliği solunumu ile kendinizi topraklayınız. Başlamak için derin bir yoga nefesi yaptıktan sonra, sağ baş parmağınızı sağ burun deliğinizin üzerine koyunuz ve sol burun deliğinizden derin nefes alınız. Mümkün olan her şeyi soluduğunuzda, sol burun deliğinizi kapatmak için dördüncü parmağınızı kullanınız ve sağ burun deliğinizden nefes alabilmek için baş parmağınızı kaldırınız. Ardından sağ burun deliğinizden nefes alınız ve baş parmağınızla kapatınız. Sol burun deliğinizden nefes alabilmek için dördüncü parmağınızı kaldırınız. Zihninizi nefesinize odaklayınız, bu döngüye 3 ile 5 dakika devam ediniz.

Rehberli bir meditasyon deneyiniz. Rehberli bir meditasyon dersi alabilir veya çevrimiçi ücretsiz rehberli meditasyon kayıtları arayabilirsiniz. Kayıtlar ayrıca rahatlatıcı müzik veya rahatlamaya yardımcı olacak diğer ses efektlerini içerebilir. Gözlerinizi kapatınız ve sese odaklanınız, sesin size söylediği görüntüleri zihninizde canlandırınız. Rehberli meditasyonlar size odaklanmanız için bir şeyler verir, bu da meditasyona yeni başladığınızda ve zihninizi temizleme pratiği yapmadığınızda faydalı olabilir.

Sabah veya akşam yatmadan önce günde 5 ile 10 dakika düzenli meditasyon yapınız. Zamanla, endişe seviyelerinizde ve zihinsel odaklanma ve netliğinizde bir fark göreceksiniz. Günlük yaşamda farkındalık uygulayınız. Meditasyon yaparken nefesinize odaklandığınızda, nefesinize dikkat ediyorsunuz. Bu farkındalığı hayatınızın diğer alanlarına da genişletebilirsiniz. Aslında aklınız başka yerdeyken otomatik pilotta görev yapmak yerine gün boyunca yaptığınız şeylere odaklanınız. Bilinçli ve dikkatli hareket ettiğinizde, sağlığınızda ve esenliğinizde bir etki göreceksiniz. Örneğin, dikkatli bir şekilde yerseniz, kilo verdiğinizi ve daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları edindiğinizi görebilirsiniz.

Uyumadan önce eşit nefes alınız. Eşit nefes almak, koyunları saymaya benzer ve uzun ve yoğun bir günün sonunda zihninizi yarıştan alıkoymak ve vücudunuzu sakinleştirmek için nefesinize odaklanmanızı sağlar. Dörde kadar sayarken derin nefes alarak başlayınız. Sonra hemen dörde kadar sayarak nefes veriniz. Nefes almaya odaklanarak döngüye devam ediniz ve tamamen eşit olarak nefes veriniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yoga

Yogada 108 Güneşe Selam Yoga Pozu Nedir? Ne Zaman Uygulanır?

Yoga

Sürekli Yorgunsanız Bu 10 Enerji Arttırıcı Yoga Pozları Tam Size Göre

Yoga

Yoga Pozları ile Konsantrasyon Geliştirme

Yoga

Stresi Azaltmak için Yoga Nasıl Kullanılır?

MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN

Özel tarifler,
ipuçları ve daha fazlasını alın!

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir